13/6/11

TUNÍSIA - Presentació


Presentació

Tunísia va ser la primera espurna de les revoltes del món àrab, i per tant, el material entorn dels esdeveniments que se succeeixen des del 17 desembre, és molt extens i variat. Cal recordar que la revolta tunisiana no va ser fruit de l’atzar, sinó que des de feia temps els habitants i la situació del país – amagada darrere el miratge d’una Tunísia paradisíaca i desenvolupada - reclamaven un crit d’alliberament.

Amb l’objectiu de comprendre profundament els fets ocorreguts i la importància que han tingut arreu, hem seleccionat acuradament un extens recull de material periodístic el màxim de rigorós possible, una bibliografia de sensibilitat antropològica i sociològica que comprèn, sobretot, la Tunísia contemporània. Hem adjuntat, també, material audiovisual per tal de fer més propera la realitat de la que estem parlant.

Després de la feina realitzada, ens hem adonat que gràcies a les noves vies de comunicació, la informació que hi havia a la xarxa era completament inabastable amb el temps del que disposàvem, i, a més, aquesta és actualitzada periòdicament; la producció és constant. D’aquest munt de documents hem hagut de destriar acuradament la que crèiem més adequada i rellevant a l’objectiu del blog, ja que en un inici no teníem prou coneixença del país per escollir críticament la que finalment hem publicat.

El material final intenta ser un recull ordenat i complet que proporcioni al lector algunes eines bàsiques per contextualitzar i aproximar-se des de les ciències socials a aquest canvi local que sembla estar tenint repercussions a un nivell internacional.

Eminentment el poble tunisià, que sembla haver recuperat la seva sobirania, celebra una assemblea constituent per començar a decidir el futur del seu país; les expectatives són moltes, caldrà estar atents al desenvolupament dels esdeveniments i a les accions d’aquells que s’oposen a la llibertat del poble.


Carla Fernández
Laura Rosiñol
Carme Llaneras
Maria Besora
Mariona Zamora Juan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada