15/6/11

REVOLTA A CATALUNYA - El moviment 15M i els indignats

El 16 de juny quedà constituïda la acampada, el 17 pel matí es comença a muntar tot. Aquest link  condueix a la web d'aquest moviment on està penjada tota la informació, demanda de mínims, les accions que han fet, les actes de totes les assemblees, activitats programades i s'uneix amb un fòrum que permet la opinió i participació a través d’Internet per a tothom interessat.

Foto: “Els inicis a la plaça”


Aquest és un article dels primers dies de l'acampada reproduint l'opinió de diferents individus afins amb el que està succeint a diferents ciutats de l'Estat Espanyol. On s'hi adjunten diferents vídeos de persones entrevistades de diferents edats sexes, i orígens.



L’intent de dur a terme un nou model que demana des de la base una ciutadania més participativa. Aprendre a fer democràcia, buscar espais per debatre, expressar-se i aprendre. “Democracy Laboratory”:

El present i el futur de les acampades. Entrevista a Josep Maria Antentas, professor de sociologia de la UAB. Document radio:

Álvaro Alsina en un article al Periódico fa una crida no solament als acampats, o indignats sinó a tota la societat a transformar aquest moviment en alguna cosa més, que construeixi una societat millor . Que no quedi reduït a una manifestació i crítica i que intenti encabir a tothom. Per mirar cap a un futur.

Després de molts dies acampats a Plaça Catalunya aquests estan buscant un continuisme en el moviment indignat i la manera correcte segons el model assembleari és portar aquestes protestes i reivindicacions al barris i poblacions per tal de treballar localment i en xarxa. Aquestes assemblees de barri ja estan començant:

Entrevista a Jose Luis Sampedro sobre els indignats:

Un moviment que es converteix en global. Convocatòria contra el Pacte Europeu des de la plataforma de Democràcia Real, coordinant les diferents zones de l'Estat. El moviment del 15M com a moviment amb capacitat de mobilització global:

El moviment s’expandeix a Europa i a la resta del món. Manifest de les Spanish Revolution traduït a l'anglès on torna a convocar a tothom per a la manifestació del 19 de Juny:

Aquest és el text de la intervenció que Manuel Delgado va fer a Plaça Catalunya. En aquest intenta analitzar el moviment del indignats per treure'n l'entrellat de la seva formació, organització i el futur d'aquest, comparant-lo amb altres moviments ciutadans transcorreguts a Barcelona els quals anomena moviments ciutadans, com un moviment d'un caire crític amb el sistema però sempre dins d'aquest, amb una crítica basada en les emocions individuals i les injustícia del món.

Explicació i anàlisi del moviment sorgit el 15M, remarcant com a causa la crisis que està vivint el món occidental i Espanya en concret. Explica les diferents facetes del moviment, la causa, la organització i menciona els recents debats sobre el futur d'aquestes, article prou objectiu que no teoritza massa al voltant dels acampats.

La fi d’aquest treball coincideix amb la fi de la majoria de les acampades a les places que seguint l’exemple de Plaça del Sol abandonen aquesta protesta de més de quatre setmanes per a portar la lluita als barris:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada